Gin Tonic en Cholera
Image default
Beauty en verzorging

Maak definitief komaf met donkere oksels!

Donkere oksels, voor vele vrouwen is het vaak een nachtmerrie. Tijdens de winterperiode is de frustratie hierom meestal een stuk minder. We zitten verstopt in dikke wollen truien en onze oksels zijn niet zichtbaar. Echter wanneer de zomer eraan komt, komt de onzekerheid en frustratie weer naar boven. De kleedjes, bikini’s en topjes worden uit de kast gehaald en dat betekent uiteraard zichtbare oksels. De ene vrouw heeft er helaas al heel haar leven last van, de andere vrouw heeft er misschien last van doordat bepaalde gewoontes of rituelen verkeerd worden aangepakt. Donkere oksels verminderen kan je doen op verschillende manieren en soms zelfs heel eenvoudig.

 

Epileren

Je kan het misschien moeilijk geloven maar donkere oksels na scheren kan zeker en is absoluut geen geintje. Waarom krijg je donkere oksels door het scheren? Dat is heel eenvoudig uit te leggen. Bij het scheren van de oksels worden de haartjes aan de buitenkant weg geschoren, echter blijven er aan de binnenkant van onze huid wel wortels en haartjes zitten. Daardoor kan onze huid onder de oksels een donkere uitstraling geven. Een simpele manier om donkere oksels verminderen mogelijk te maken is dus simpelweg niet meer je oksels scheren maar ze te gaan epileren.

Verkeerde verzorgingsmiddelen

Niet alleen kunnen donkere oksels na scheren ontstaan maar ook bij het gebruik van verkeerde verzorgingsmiddelen zoals huidcrèmes of deodoranten. Een deodorant gebruiken die niet geschikt is voor je huid kan allerlei nare effecten geven zoals een donkere huid. Wees je er daarom van bewust dat je de juiste verzorgingsmiddelen voor jouw huidtype dient te gebruiken. Met de juiste deodorant die wél bij jouw huidtype past kan je dat frustrerende probleem dus al meteen aanpakken!

 

Losse kledij dragen

Nog iets waardoor we misschien zelf donkere oksels in de hand werken, is het dragen van te strakke kledij. Het is te allen tijde belangrijk dat onze huid kan ademen. Daarom is het noodzakelijk om geen al te strakke kledij te dragen. Hierdoor kan er wrijving met de huid ontstaan en kunnen donkere oksels hier een mogelijk gevolg van zijn. Organiseer daarom een shopnamiddag en ga op zoek naar kledij die niet té strak aan je lichaam plakt.

Smeer een pigmentcrème

Heb je echt geen idee waar die donkere oksels vandaan komen en ben je echt ten einde raad? Weet dan dat er een oplossing bestaat. Denk hierbij maar aan een pigmentvlekkencrème zoals Skinlight. De grootste voordelen hieraan zijn dat het een zeer zuinige crème is doordat je hem maar 2 keer per dag dient aan te brengen. Bovendien is hij gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en heeft hij een neutrale PH waarde. Angst voor een allergie hoef je dus niet te hebben!