Gin Tonic en Cholera
Image default
Internet

ICT in de zorg steeds vaker relevant

Gebruik van ICT in de zorg steeds normaler

Steeds meer huisartsenpraktijken, medisch specialisten en andere zorgverleners zetten ICT in om hun dienstverlening aan patiënten te verbeteren. De groeiende populariteit van ICT in de zorg valt goed te verklaren. Om patiënten de juiste zorg te kunnen bieden, moet snel geschakeld kunnen worden tussen deze partijen. Hierbij biedt het voordelen, wanneer de communicatie digitaal verloopt. Verschillende partijen moeten inzage kunnen krijgen in hetzelfde patiëntendossier, hun bevindingen eenvoudig kunnen delen zonder dat de privacy van een patiënt hierbij in het geding komt, enzovoorts. Hoe gebruikt u momenteel ICT in de zorg?

Vcare Connect biedt u graag hulp bij de implementatie van ICT in de zorg. In de afgelopen jaren hebben we diverse tools ontwikkeld, die bijdragen aan de communicatie binnen en tussen zorginstellingen. Voorbeelden van deze applicaties zijn Vcare Operator, Vcare Messenger, Vcare Integrator, Vcare Softphone en Vcare Recorder. We vertellen u graag meer over de manier waarop wij ICT in de zorg inzetten.

ICT in de zorg op een veilige manier gebruiken

Bij het gebruik van ICT in de zorg speelt de veiligheid hiervan een cruciale rol. Informatie over patiënten mag in geen geval op straat komen te liggen. Daarbij moet de privacy van een patiënt gewaarborgd worden. Externe partijen krijgen bijvoorbeeld alleen inzage in hetgeen zij nodig hebben voor het opstellen van een behandelplan. Niet alleen veiligheid speelt een belangrijke rol bij de toepassing van ICT in de zorg. Ook de bereikbaarheid hiervan is essentieel. U wilt op ieder moment van de dag gebruik kunnen maken van digitale applicaties, om uw patiënten van de juiste zorg te kunnen voorzien. Op onze website leest u meer over de manier waarop Vcare Connect de bereikbaarheid en robuustheid van haar applicaties waarborgt.

Connecties opzetten met ICT in de zorg

Eerder werd al beschreven hoe belangrijk het is, dat verschillende partijen met elkaar kunnen samenwerken. In plaats losse telefoontjes te plegen, wilt u hen inzage geven in één digitaal dossier. De afgelopen jaren zijn steeds meer huisartsen gestart met een huisartseninformatiesysteem (HIS), waarin zij data over hun patiënten verzamelen. Dit maakt het makkelijker om informatie te delen en de voortgang van behandelingen te monitoren. Ook Vcare Connect speelt in op deze trend! Verschillende van onze applicaties kunnen verbonden worden met zo’n huisartseninformatiesysteem. Ook een koppeling voip telefonie voor de huisarts met een HAPIS of EPD is mogelijk.

Verbeter ook de dienstverlening van uw zorginstelling

Kies ook voor het gebruik van ICT in de zorg! Met slimme applicaties zorgt u voor een verbeterde dienstverlening. Veel technische kennis hoeft u hiervoor niet te hebben. De applicaties kunnen heel eenvoudig binnen uw organisatie geïmplementeerd worden, waarbij Vcare Connect u graag ondersteunt. Gaat u voor de Vcare Scheduler, of geeft u de voorkeur aan een applicatie als Vcare Video Connect en Vcare Walldisplay?

Andere toepassingen bij Vcare zijn:

  • Veilig videobellen voor e consulten
  • E health toepassingen
  • Thuiszorgplanner
  • Online faxen naar email
  • Telefoongesprek doorschakelen van vast naar mobiel
  • En meer…

Op onze website leest u meer informatie over deze toepassingen van ICT in de zorg.

https://www.vcareconnect.nl/