Gin Tonic en Cholera
Image default
Internet

Cloud Hosting: De toekomst van webhosting

Cloud hosting is in essentie hetzelfde als VPS hosting, omdat je ook je site op een virtuele machine hebt. In plaats van één fysieke server maakt je site echter deel uit van een heel netwerk van computers waaruit het op dynamische wijze alle stroom kan onttrekken die het nodig heeft.

Dit type installatie wordt steeds gebruikelijker. Sommige bedrijven noemen hun VPS-service nu Cloud of Cloud VPS.

Voordelen

Een van de grootste voordelen van cloud hosting is de schaalbaarheid. Een traditionele VPS kan worden opgeschaald, maar slechts tot op zekere hoogte. Het wordt beperkt door de capaciteit van de hardware waarop het is geïnstalleerd.

Op een server met 32 ​​GB RAM heeft je site nooit toegang tot 64 GB indien dit nodig is.

Resources op basis van behoefte

Dit is niet het geval bij een cloud gebaseerd systeem. In plaats van een computer op te splitsen in verschillende virtuele machines, combineert het verschillende computers tot een krachtige virtuele server die vervolgens op basis van behoefte zijn resources kan leveren. Hoeveel je site ook nodig heeft, het zal het krijgen.

Betaal voor wat je gebruikt

Daarnaast word je alleen gefactureerd voor de middelen die je uiteindelijk gebruikt. Dit kan een betere oplossing zijn dan een vaste prijs betalen voor een dedicated server waarvan je nooit de volledige capaciteit gebruikt.

Dit type installatie is ook goed om veiligheidsredenen, met name bij DDoS-aanvallen. Bij dat soort hacks wordt de server overweldigd door een groot aantal parallelle verzoeken totdat deze crasht.

Nadelen

Het belangrijkste nadeel van cloud hosting is dat kosten niet altijd volledig voorspelbaar zijn. Veel cloud-hostingproviders werken met een combinatie van vaste prijzen en omslagkosten.

Als je verkeerspieken ondervindt, kan dit je kosten aanzienlijk verhogen. Terwijl dat meestal ook betekent dat je beter verdient en dus de kosten kunt dragen.

Voor wie is het?

Cloud systemen zijn geweldig als je je website veel verder wilt opschalen dan traditionele systemen. In de toekomst zal dit waarschijnlijk gedeelde en speciale opties vervangen naarmate de technologie geavanceerder wordt.

Dat gezegd hebbende, maakt het op dit moment geen groot verschil of je op zoek bent naar VPS of cloud hosting. Veel bedrijven vervangen hun reguliere systeem door cloud gebaseerde VPS, gewoon vanwege de voordelen die het hen biedt.

Dus zelfs als je kiest voor een eenvoudige VPS server, gebruik je mogelijk cloud hosting zonder het te weten.

https://www.swx.be