Gin Tonic en Cholera
Image default
Energie

Eenvoudige installatierichtlijn voor zonnepanelen

Er is tegenwoordig een nieuwe trend onder moderne mensen. Het is het idee om de oude elektrische energie in een gebouw te vervangen door zonnepanelen. Deze apparaten werken efficiënt door het zonlicht op te vangen en om te zetten in elektriciteit. Meer PV-panelen betekenen meer energie, zodat ze uw maandelijkse factuur volledig kunnen elimineren. De prijs is echter duur en de installatieprocedure is een beetje ingewikkeld. Ondanks het feit is het nog steeds mogelijk voor u om het te installeren zonder hulp van een technicus. De sleutel is om de componenten te begrijpen en een goede installatiehandleiding te volgen.

 

Meer informatie over de componenten van zonnepanelen

Zonnesystemen bestaan ​​uit foto-elektrische cellen, een montagesysteem en een omvormer. Ten eerste werken de cellen door het produceren van gelijkstroom met behulp van het licht van de zon. Vervolgens zet de omvormer het om in wisselstroom, wat nodig is voor elk huishoudelijk elektrisch apparaat. Er is ook de geautomatiseerde controller die werkt door de prestaties van uw zonnestelsel te optimaliseren. Wat is meer? In sommige gevallen heeft u mogelijk ook een batterij nodig als back-upsysteem.

 

De plaatsing van PV-panelen

Voordat u de installatieprocedure uitvoert, moet u de locatie bepalen waar deze worden geplaatst. De meest voorkomende optie is niemand minder dan het dak, omdat deze de minste obstakels heeft en de meeste blootstelling aan de zon heeft. Als alternatief kunt u deze op de grond installeren. U hoeft alleen voorwerpen uit de buurt te houden die ervoor kunnen zorgen dat het zonlicht de panelen niet bereikt. Nadat je de locatie hebt bepaald, moet je steigers opzetten om het dak te bereiken. Vervolgens kunt u de paneelbevestigingen direct monteren. Deze is belangrijk omdat het de basis van de cellen ondersteunt. Zorg ervoor dat u de juiste hoek instelt voor maximale blootstelling aan zonlicht. Daarna kunt u de panelen installeren en alle bouten en moeren vastdraaien zodat het intact blijft.

 

Verdere installatieprocedure van foto-elektrische panelen

De volgende stap heeft betrekking op de bedradingsprocedure. Het installeren van de elektrische bedrading is niet moeilijk zolang u de juiste componenten krijgt. U moet bijvoorbeeld MC4-connectoren hebben, die compatibel zijn met elk type zonnecel. Tijdens de installatie van de bedrading moet u ook eerst de elektriciteit van uw huis afsluiten! Nadat u deze stap hebt voltooid, kunt u doorgaan. De volgende stap is de installatie van een omvormer voor zonne-energie. Zorg ervoor dat je deze aansluit op het systeem, dat zowel binnen als buiten kan zijn. Verbind vervolgens de omvormer en de zonnebatterij (indien nodig). Zo bespaar je voldoende energie en gebruik je deze wanneer nodig of in geval van nood. Vervolgens sluit je de omvormer aan op de verbruiker om elektriciteit op te wekken. Het goede nieuws is dat u verschillende apparaten kunt gebruiken om de prestaties van uw zonnestelsel te controleren. De laatste stap zou het testen zijn. Je kunt de stroom aanzetten en kijken of het zonnestelsel goed werkt.