Gin Tonic en Cholera
Image default
Energie

De voordelen van een kleine windmolen uitgelegd

Met een kleine windmolen kan je stroom opwekken net als je dat met zonnepanelen kan. Wanneer de windmolen genoeg wind vangt is dit natuurlijk ook alleen maar goed voor het milieu. Met een kleine windmolen wek je groene stroom op.

De voordelen van een windmolen

Met een kleine windmolen wek je schone energie op. Daarom zijn er mensen die een windmolen helemaal niet erg vinden. Wanneer je dan overgaat tot het aanschaffen van een windmolen kom je zeker voordelen tegen:

·   De windenergie raakt eigenlijk nooit op. Omdat de windenergie een natuurlijke bron is blijft deze onbeperkt en onuitputtelijk. In Nederland waait het vaak en hard en daarom is het ook heel erg geschikt in ons eigen landje. We zijn zelfs dan niet afhankelijk van gas of olie uit het buitenland.

·   De windenergie is duurzaam en schoon. Het is dus ook op een milieuvriendelijke manier om aan energie te komen. Wanneer je windenergie produceert met een windmolen komt er geen CO2 aan te pas. Het is natuurlijk ook fijn om te weten dat de windmolens goed te recyclen zijn en geven ze dus ook weinig afval. Er zijn materialen die zelfs hergebruikt worden voor nieuwe molens. Door de windenergie krijgen we ook minder zieken en doden in Nederland omdat de windmolens gezonder zijn.

·   We zijn niet afhankelijk van fossiele brandstoffen. Door het gebruik van een windmolen kunnen we energie onafhankelijk worden. Wanneer iedereen een windmolen zou nemen kunnen we de hele wereld voorzien van energie.

·   De windmolen is overal te plaatsen. In feite kan je een windmolen overal plaatsen als je dat zou willen, je stimuleert dan de economie van de achterliggende gebieden. Wanneer een boer niet veel verdiend met de akkerbouw of veeteelt kunnen ze op hun land ook windmolens zetten.

·   Windmolens zijn goedkoper. Wanneer je een goedkope vorm van duurzame energie wilt dan is de windmolen er daar eentje van. De windmolens hebben dan steeds minder subsidie nodig. De wetenschappelijke ontwikkelingen verbeteren de technieken steeds meer. Je bent niet afhankelijk van grondstoffen bij windenergie.

Kosten en baten van windenergie

Om de CO2 uitstoot te verlagen is de windenergie de goedkoopste en schoonste manier. Daarbij komt dat het ons veel minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en de landen die de brandstoffen voor ons produceren. Wanneer de windenergie wordt gebouwd en aangelegd komt er wel CO2 vrij maar dat is te verwaarlozen.

Windenergie en de toekomst

We weten inmiddels dat de CO2 uitstoot verlaagd kan worden door EAZ windmolen. Het is natuurlijk de schoonste en goedkoopste manier. Dit bezorgt ons weer werk in Nederland en maakt ons minder afhankelijk van andere landen en versterkt de financiële concurrentiepositie. Er wordt nog steeds gewerkt aan wind oplossingen zoals een onderzoek naar windenergie opwekken dat op grote hoogte plaatsvindt met vliegers. Er worden ook compactere windturbines ontwikkeld zodat die in de bebouwde omgevingen geplaatst kunnen worden. Nederland is heel erg druk met oplossingen verzinnen voor energie- en klimaatproblemen. Daar spelen windmolenparken een grote belangrijke rol in.

https://www.eazwind.nl/