Gin Tonic en Cholera
Image default
Auto's en Motoren

Een nieuwe auto kopen, waar let je op?

Wanneer je opzoek gaat naar een nieuwe auto, kun je al snel een overweldigend gevoel ervaren. Er zijn immers ontelbaar veel merken, specificaties, wensen en eisen aan een nieuwe auto verbonden. Schrijf allereerst voor jezelf eens op aan welke criteria een auto volgens jou moet voldoen. Op deze manier heb je in ieder geval al een begin gemaakt op weg naar jouw nieuwe auto!

Waar heb je de auto voor nodig?

Dit is de belangrijkste vraag die je jezelf van te voren dient te stellen. Ben je vaak lang onderweg? Dan kun je het beste gaan voor een ruime, comfortabele auto. Woon je juist in de stad en is het moeilijk om een parkeerplek te vinden, ga dan voor een kleinere stadsauto. Op deze manier kun je voor jezelf wegstrepen wat je wel en niet nodig hebt. Let ook op je thuissituatie. Woon je samen met je vriend of vriendin? Denk er dan goed over na in welke fasen van je leven jij zit. Wellicht kun je kiezen voor een auto die klaar is voor de gezinsuitbreiding? Ga je ieder jaar met de caravan op vakantie? Dan heb je een auto nodig die een caravan gemakkelijk kan trekken. Zodra je een lijstje klaar hebt met zaken die belangrijk zijn voor jouw auto, kun je over de volgende aspecten gaan nadenken.

Benzine, diesel of elektrisch?

Een ander belangrijk aspect van je nieuwe auto is het soort brandstof dat je auto nodig gaat hebben. Hierbij is het ook belangrijk dat je jezelf afvraagt hoeveel je gaat rijden. Wanneer je jaarlijks meer dan 20.000 kilometer rijdt, is het voordeliger om diesel te rijden. Als je hier niet aan komt, kun je het beste voor de benzine optie gaan. Tegenwoordig is er ook nog een derde optie die erg in opkomst is. Elektrisch rijden is met de huidige benzineprijzen een hele voordelige optie geworden. De elektrische auto’s zijn tegenwoordig in alle soorten en maten te koop. Wanneer je veel kilometers maakt is het ook comfortabel om een automatische versnellingsbak te hebben. Dit in combinatie met een elektrische auto zorgt voor ultiem rijcomfort. Je bent hierdoor natuurlijk wel nog altijd afhankelijk van de oplaadpunten in Nederland.

Andere aspecten

Wanneer je erover uit bent waar je de auto voor gaat gebruiken en welk soort brandstof je wilt verbruiken, kun je over de andere aspecten gaan nadenken. Welke prijsklasse zat je aan te denken? Wil je een nieuwe of tweedehands auto? Misschien is leasen wel voordeliger voor jou? Zodra je dit lijstje helemaal af hebt is het tijd om langs de wagenparken in de stad te gaan en je te laten adviseren over de mogelijkheden die aansluiten bij jouw wensen!