Gin Tonic en Cholera
Image default
Woning en Tuin

De wereld van de koelkastmagneetjes

Er zijn honderden verschillende soorten mooie koelkastmagneetjes op de wereld. En iedereen heeft er vast wel een paar hangen op de koelkast. Vooral in het buitenland zijn koelkastmagneetjes erg populair. Vooral in Amerika waar je die typische Amerikaanse koelkasten hebt in die mooie felle kleuren. Vaak volgegooid met koelkastmagneetjes. Deze koelkastmagneetjes zijn niet alleen mooi maar kunnen soms ook handig zijn voor de kleinste dingen. Er zijn er erg veel en wie zien dat ze in Nederland ook steeds populairder worden. Volgens sommige wetenschappers schijnt het zelfs te zijn dat als je er eenmaal aan begint je er steeds meer koopt en je koelkast dus echt meer kleur krijgt. 

Soorten magneten en hun functies

Koelkastmagneetjes kunnen soms echt best nuttig zijn, zo worden ze vaak gebruikt voor het ophangen van notities. Erg handig want het zal je verbazen hoe vaak je met je hoofd in de koelkast zit. Op deze manier word je zo telkens herinnerd aan afspraken die je bijvoorbeeld niet mag vergeten. Maar dienen ze ook als bijvoorbeeld souvenirs en kopen mensen er een in een land waar ze zijn geweest. Een leuke aandenken aan een mooie tij die je gehad hebt in een land. Koelkastmagneetjes kunnen ook erg handig zijn voor kinderen omdat je ze ook in de vorm van letters kunt kopen. Op deze manier kunnen kinderen er woorden van maken en is dit op zijn beurt weer een leerzaam proces. 

De Kwaliteit van koelkastmagneetjes

Over het algemeen zijn koelkastmagneetjes niet duur dit komt omdat het vaak massa productie is. En de magneten nooit heel groot zijn waardoor ze dus niet heel sterk hoeven te zijn. Omdat ze tenslotte op een koelkast worden geplakt, maar dat wil niet zeggen dat de kwaliteit en de prijs niet in verhouding is. Omdat ze zo goedkoop zijn is juist leuk om ze te sparen, en kun je regelmatig nieuwe aanschaffen.