Gin Tonic en Cholera
Image default
Huishoudelijk

De snelle weg naar energieonafhankelijkheid

Er wordt al lang gesproken over zonne-energie als een bron van energie-onafhankelijkheid op nationale schaal, maar wist u dat zonne-energie ook de snelle weg is naar persoonlijke energie-onafhankelijkheid, wij van Zonnepanelen vogelvrij leggen het je uit.

Wat is energie-onafhankelijkheid?

Echte energie-onafhankelijkheid betekent dat u geen externe middelen of infrastructuur nodig heeft om aan uw energiebehoeften te voldoen, deze te beheren of eraan te voldoen. Zonne-energie op zich kan u meestal helpen om enige energievrijheid te bereiken. Voor sommige mensen betekent dit dat ze gedeeltelijk zijn aangesloten op het elektriciteitsnet, maar een batterijback-upsysteem hebben dat ervoor zorgt dat ze altijd een bepaald niveau van stroomvoorziening beschikbaar hebben. Ter vergelijking: anderen lijken volledig van het net te worden verwijderd om echte en totale energieonafhankelijkheid te bereiken. Om dit te bereiken, moet u een systeem hebben waarmee u geen afhankelijkheid of verbinding hebt met externe bronnen, zoals een lokaal elektriciteitsbedrijf.

Veiligheid

Een van de belangrijkste voordelen van het streven naar energieonafhankelijkheid is veiligheid. In de afgelopen jaren hebben we gezien hoe zwaar weer, zoals orkanen en ijsstormen, delen van het elektriciteitssysteem van ons land uitschakelden, waardoor mensen voor langere tijd zonder stroom kwamen te zitten. Of uw systeem nu gedeeltelijk of volledig is aangesloten op het net, uw zonnepanelen en energieopslagsysteem zorgen ervoor dat u dag en nacht in een bepaald niveau van uw stroombehoefte kunt voorzien.

Financiële stabiliteit

Omdat lokale, nationale en mondiale factoren zoals politiek en beleid, de recente pandemie en veranderingen in weerpatronen een pingpong hebben gespeeld met de energieprijzen, kan zonne-energie u voorzien van een niveau van financiële voorspelbaarheid. Als u half of zelfs geheel aan het net bent gebonden, zult u met zonne-energie een aantal aanzienlijke besparingen hebben ten opzichte van degenen die overgeleverd zijn aan de energiemarkt. 

 

https://zonnepanelenvogelvrij.be/kauwen-verjagen/