Gin Tonic en Cholera
Image default
Aanbiedingen

De combinatie van gordijnen en jaloezieën

Moderne huizen vereisen een nauwkeurige planning in alle aspecten van de bouw en de inrichting van het huis. Raambekleding oplossingen zijn niet anders. Een passende raambehandeling zorgt voor een mooie sfeer aan de ruimte waarin ze zijn opgehangen. Een van de populairste opties om de ramen te bekleden zijn jaloezieën en gordijnen. Ze zijn er in verschillende stoffen en stijlen en dragen enorm bij tot het verhogen van de opmaak van het huis. Het punt dat aan de orde gesteld moet worden is: kunnen deze twee populaire soorten raambekleding gecombineerd worden om zowel de kamer te vermooien en een functionele werking te hebben. Het antwoord hierop is ja, als ze goed op elkaar afgestemd worden. Samen maken ze de ruimte groots en toch volkomen functioneel.

Aandachtspunten bij het gebruik van gordijnen in combinatie met jaloezieën

Gordijnen, als ze over jaloezieën gehangen worden, geven een uitstekende bescherming tegen lichtinval, samen met volledige privacy. Hieronder volgen enkele van de punten die in gedachten gehouden moeten worden bij het leggen van gordijnen over jaloezieën.

Houd rekening met de diepte van het raam

De dubbele raambekleding werkt het best als de raamkozijnen diep genoeg zijn. De jaloezieën moeten aan de binnenkant bevestigd zijn, zodat het praktisch en handig is om de gordijnroede buiten het raamkozijn te monteren. In het geval dat het raamkozijn niet diep genoeg is, moet de dubbele raambekleding zorgvuldig worden uitgekozen. 

De juiste onderlaag kiezen

Wanneer men voor een gelaagde raambekleding wil kiezen, is het kiezen van de eerste laag van de raambekleding heel belangrijk. Daarna wordt de eigenaar aangeraden te beslissen welk type raambekleding hij of zij wil kiezen die aansluit op de eerst. De soorten waarvoor meestal gekozen wordt zijn rolgordijnen en jaloezieën. Wanneer ze met gordijnen gecombineerd worden, geven ze een degelijke kleurbasis om het thema van de kamer mee te bepalen. De meeste mensen kiezen voor kunststof, aluminium of bamboe jaloezieën, terwijl sommigen voor houten jaloezieën kiezen om een natuurlijker aanblik te krijgen.

Voordelen van gordijnen met jaloezieën

Gordijnen, wanneer ze over jaloezieën gelegd worden, geven de eigenaars heel wat voordelen. Hier onder worden er een paar op een rij gezet. 

Gordijnen in combinatie met jaloezieën geven volledige zonlichtbeheersing

Zoals hierboven vermeld, geeft de combinatie, wanneer de juiste soort gordijnen over jaloezieën gelegd wordt, volledige controle over de lichtinval. Wanneer men wat licht naar binnen wil laten vallen, kunnen de gordijnen uit elkaar gezet worden, en de lamellen van de jaloezie kunnen open gekanteld worden. Maar wanneer men volledige bescherming tegen lichtinval nodig heeft, hoeft men alleen maar de gordijnen voor de jaloezieën te trekken, en een volledig verduisterend effect kan ook bereikt worden.

Gordijnen in combinatie met jaloezieën zorgen voor een goede isolatie van de kamer

Als gordijnen samen met jaloezieën worden opgehangen, laten ze de buitenlucht niet in de kamer binnen, of laten ze de binnen lucht ontsnappen. Zo zorgen ze voor een goede isolatie van de kamer en helpen ze de binnentemperatuur van het huis te regelen. Met minder warmteverlies vermindert ook de hoeveelheid energie die nodig is om de kamer af te koelen, wat het huis energiezuiniger maakt en de eigenaar geld bespaart.

Gordijnen en jaloezieën geven samen absolute privacy aan de eigenaar

Als gordijnen samen met jaloezieën worden gezet, dan kunnen de eigenaars volledige privacy in hun huis hebben. Woon je in een drukke omgeving of heb je buren die altijd geïnteresseerd zijn in iemands leven, dan is het gebruik van gordijnen in combinatie met jaloezieën een goeie keuze.

https://www.raamdecoratie.com