Gin Tonic en Cholera
Image default
Management

Adverteren via social media, doen of niet doen?

Adverteren via social media, doen of niet doen?

Social media, iedereen kent het en bijna iedereen maakt er gebruik van. Veel bedrijven spelen in op de social media hype en proberen hier te adverteren. Ook zijn er steeds meer mensen die zelf iets proberen te verkopen door middel van een “small business”. Doordat de bedrijven inspelen op verschillende platformen kan het lastig zijn om alle advertenties bij te houden. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om gebruik te maken van een social media planner. Met een social media planner kunnen ze alle gebruikte social media kanalen beheren in slechts een app, dit maakt het adverteren een stuk makkelijker.  

Adverteren via social media

Het is een slimme keuze om te adverteren via social media. De verschillende social media platformen blijven dagelijks groeien. Er kan gebruik gemaakt worden van een advertentie. Bedrijven betalen het platform om een zelfgekozen foto of video van het bedrijf omhoog te plaatsen. Hierdoor zullen meer mensen het product zien en zal het bedrijf een verhoogde hoeveelheid verkopen kunnen genereren. Ook kan er gebruik worden gemaakt van influencers. Influencers zijn mensen die een grote hoeveelheid volgers hebben en hierdoor kunnen ze deze volgers overtuigen om een product te kopen. De bedrijven betalen de influencer en deze maakt dan reclame voor het bedrijf.

 

Verschillende doelgroepen

Er zijn oneindig veel mensen te vinden op social media. Mensen over de hele wereld maken actief gebruik van de apps. Wanneer bedrijven bezig zijn met het verkopen van een product zullen ze eerst nadenken over een doelgroep. Aan wie willen ze dit product verkopen? Wanneer er vervolgens reclame gemaakt moet worden kan dit als lastig worden ervaren. Hoe weet je nou waar jouw gekozen doelgroep zich bevindt? Door de komst van social media is deze stress verleden tijd. Iedere doelgroep is namelijk te vinden op een van de social media platformen, des te belangrijker social media planner is. Zo is de marketing een stuk makkelijker en zullen gebruikers eerder vinden waar ze naar op zoek zijn!

 

https://fellowtool.nl