Gin Tonic en Cholera
Image default
Aanbiedingen

5 manieren om de beveiliging op een bouwplaats te verbeteren

Tijdens een bouwproject zullen er altijd beveiligingsrisico’s zijn die specifiek zijn voor bouwplaatsen en die moeilijk te beheren zijn. Onbeveiligde locaties hebben een hoog risico op diefstal van niet-geïnstalleerde materialen, apparatuur (zoals koperen kabels) en geïnstalleerde materialen, zoals koperdraad en leidingen die uit muren kunnen worden gescheurd. U moet waardevolle activa beschermen en deadlines halen, en daarom moet de beveiliging van bouwplaatsen voorop staan.

Helaas komt diefstal steeds vaker voor. Het kan gebeuren bij projecten van elke omvang, variërend van enorme bouwprojecten zoals luchthavens, kantoortorens en snelwegen tot kleinere woningbouwprojecten. 

Georganiseerde criminelen, individuele dieven die alleen werken en zelfs de arbeiders zelf, richten zich allemaal op bouwplaatsen. Deze criminelen zullen alles stelen, van koperen bedrading, apparaten en gereedschappen tot gipsplaat, hout en ander bouwmateriaal.

Deze activiteit verlaagt niet alleen de winst bij toch al krappe marges, maar kan ook leiden tot kostbare onderbrekingen, vertragingen en mogelijk zelfs onveilige werkomstandigheden.

Hier zijn 5 dingen die u kunt doen om een ​​betere beveiliging op uw bouwplaats / project te implementeren.

 

Stel een beveiligingsplan op

Voordat het project zelfs maar van start gaat, moet een beveiligingsplan worden geïmplementeerd en met alle werknemers worden gecommuniceerd. Een cultuur van veiligheid en beveiliging – inclusief het aanmoedigen van individuen om ongewoon gedrag of ongebruikelijke ontdekkingen te melden, het bewaken van gevoelige gebieden en het inventariseren, moet op de hele site worden bevorderd. Zorg dat het plan voor iedereen toegankelijk is en zorg voor specifieke procedures die u kunt handhaven.

 

Identificeer de waardevolle spullen

Identificeer uw waardevolle bezittingen die mogelijk verleidelijk zijn voor dieven, en maak regelmatig een inventaris. Dit kan u helpen bij het identificeren van kwetsbare gebieden, maar merkt ook snel of er activa ontbreken of beschadigd zijn.

 

Schakel de lichten uit

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan verlichting in feite dieven aantrekken, omdat het activa verlicht die anders in het donker verborgen zouden blijven. Infraroodcamera’s kunnen in het donker zien en daarom elke crimineel betrappen die rondsluipt en denkt dat hij niet gezien kan worden.

 

Beheerde toegangscontrole

Beheerde toegang is een van de gemakkelijkste en meest kosteneffectieve manieren om de beveiliging van uw site te vergroten. Beheerde toegang voorkomt dat onbevoegde personen beveiligde gebieden betreden, zoals beveiligd deurbeslag voor werknemers, kantoortrailers en opslagruimten voor gereedschap en materiaal, terwijl het u ook helpt de toegang van werknemers te controleren. Dit beperkt het risico op interne diefstal en externe bedreigingen.

 

Geverifieerde beveiligingssystemen

Het opzetten van hekken is een must vanuit het oogpunt van gezondheid en veiligheid, en om eerlijke mensen buiten te houden, maar ze doen eigenlijk niet veel om te voorkomen dat vastberaden criminelen binnendringen. Beveiligers op locatie zijn echter ook populair in de branche, kan duur en ondoeltreffend zijn door onoplettendheid, in slaap vallen, enz

Traditionele beveiligingssystemen zullen ook niet effectief zijn, omdat ze vaak vals alarm genereren en een zo groot en complex gebied als een bouwplaats niet kunnen beveiligen.

De meest effectieve oplossing is om geverifieerde systemen te gebruiken die continu worden bewaakt en een combinatie van infraroodcamera’s en bewegingsalarmen te gebruiken.