Witgoed reparatie Amsterdam weet als geen ander hoe wasdrogers werken

Een van de beste gevoelens is om een ​​nog warme trui direct uit de droger te trekken. Dat is echter niet mogelijk als uw kleding na een droogcyclus nog steeds nat is. Lees verder als witgoed reparatie Amsterdam u begeleidt langs de componenten om te onderzoeken of u een defecte droger heeft. Als je merkt dat je een droger moet repareren, twijfel dan niet om witgoed reparatie Amsterdam te bellen!

Witgoed reparatie Amsterdam adviseert een aantal dingen regelmatig te controleren

Controleer de lintslang

Begin met het reinigen van het pluisscherm; als het pluizen scherm is geblokkeerd, zal het de luchtstroom beperken. Als u het pluiszeefje al hebt schoongemaakt en de droger nog steeds niet droogt, is de volgende stap het verwijderen van de pluisslang. Om het op te ruimen, haalt u eerst de stekker uit het stopcontact. Schuif het vervolgens voorzichtig naar buiten totdat er voldoende ruimte is om erachter te komen. Zoek de zilverkleurige ontluchtingsslang en gebruik een schroevendraaier om de klem los te maken waarmee de buis van de droger aan de muur is bevestigd. Schuif de buis uit de muur en de droger. Ruim de opgebouwde pluis die zich in de slang bevindt op met een borstel, evenals de achterkant van de droger en het gat in de muur dat de luchtslang verbindt. Maak de slang opnieuw vast en plaats de droger terug op zijn plaats. Voer een normale droogcyclus uit om te controleren of het probleem is opgelost.

Witgoed reparatie Amsterdam voor reparatie aan uw wasdroger

Controleer het verwarmingsproces

Er bestaat een kans dat uw droger helemaal niet wordt opgewarmd, waardoor kleding niet goed kan drogen. Om te zien of dit het probleem is, start u een normale droogcyclus en laat u deze een paar minuten draaien. Open de droger en voel warmte. Als het warm is, werken de verwarmingssensoren prima en is dit niet de oorzaak van het probleem. Als de verwarmingsensor echter niet lijkt te werken, is een verwarmingselement en ontsteker vervangen vereist. Dit kan het beste worden gedaan door een gecertificeerde technicus.

Problemen met de trommel van uw wasdroger? Bel witgoed reparatie Amsterdam

Controleer de trommel / trommel

Als het verwarmingsproces goed werkt, kan dit een probleem zijn met de droogtrommel. Om te controleren of het probleem met de droogtrommel zit, voert u een droogcyclus uit. Kijk naar binnen om te zien of de droogtrommel werkt; het zou continu moeten draaien. Je kleding kan niet drogen met een defecte droogtrommel. Als het probleem met de droogtrommel zit, bel dan een technicus voor een vervanging.

Controleer de deurafdichting

De deurafdichting wordt gebruikt om te voorkomen dat de koele lucht van buiten de droger de trommel binnendringt. Als de deurafdichting versleten of gescheurd is, kan dit een mogelijke reden zijn waarom uw kleding niet kan drogen. De deurafdichting vergrendelt de warme lucht in de droger om ervoor te zorgen dat uw kleding wordt gedroogd met de juiste droogtemperatuur. Als je tranen langs de naad vindt, moet deze worden vervangen.

Oververhitte droger

Wanneer uw droger oververhit is, kan dit ertoe leiden dat de motor tijdelijk niet werkt. Veel drogers hebben deze veiligheidsfunctie ingebouwd om te voorkomen dat deze oververhit raakt en mogelijk explodeert. Als alle functies van uw droger werken, met uitzondering van de droogtrommel, bestaat de kans dat de thermisch beschermde motor tijdelijk is gestopt om af te koelen. Laat uw droger ongeveer een uur rusten voordat u een andere droogcyclus probeert. Als het nog steeds niet valt, is er mogelijk een probleem met de droogtrommel.

Weet u nog steeds niet waardoor uw droger uw kleding niet effectief droogt? Misschien is het tijd voor een technicus om een ​​kijkje te nemen. Neem contact op met witgoed reparatie Utrecht voor een drogerreparatie

https://witgoedreparatieserviceutrecht.nl