Gin Tonic en Cholera
Image default
Wijn

Wat is handig om te weten bij het doen van je theorie-examen?

Bij het doen van je theorie examen zal je je aan een aantal regels moeten houden. Misschien ben je van veel al op de hoogte, maar het is toch handig om ze even door te nemen voordat je examen gaat doen. Als je op de hoogte bent van de regels zal het namelijk gemakkelijker zijn om je examen door te lopen.

Dit zal iedereen wel weten, maar je mag niet je boeken gebruiken tijdens je examen. Je mag ook geen woordenboek gebruiken tijdens je examen. Deze regels zijn opgesteld om fraude te voorkomen. Je zou namelijk makkelijk kunnen spieken als je een boek voor je neus hebt. Andere hulpmiddelen, zoals een rekenmachine zijn ook verboden. Zorg er dus voor dat je alles in de locker hebt gestopt voordat je het examen ingaat.

Kom op tijd. Als je te laat komt voor je examen bij het CBR zal je niet meer de zaal binnen mogen.  Zorg er dus voor dat je minimaal een kwartier van tevoren aanwezig bent. Dan kun je in alle rust je spullen opbergen en je aanmelden voor het examen. Je zult hierdoor ook een stuk minder gespannen zijn, wat helpt met de zenuwen. Als je toch te laat bent gekomen is er vaak nog wel een mogelijkheid om je examen later op de dag in te plannen als hier plek voor is. Je geld krijg je alleen niet terug.

Er wordt geen geluid meer gebruikt tijdens het examen. Dit betekent dat de vragen niet meer worden voorgelezen. Het is namelijk gebleken dat bij mensen die prima kunnen lezen dit geen toegevoegde waarde had. Als je wel moeite hebt met lezen kun je je individueel aanmelden voor een begeleid examen. Je wordt hier dan beter geholpen om ervoor te zorgen dat je je examen succesvol afrondt.

 

Als je bent gezakt kun je je examen helaas niet gelijk weer afleggen. Het zou misschien kunnen dat je het een tweede keer beter doet, omdat je sommige vragen dan wel goed gokt, maar het is hoe dan ook verstandig toch nog te gaan leren. Als je examen wilt oefenen kun je online veel programma’s uitproberen, bijvoorbeeld op theorie.nl zijn veel verschillende oefenexamens te vinden. Succes met je examen!