Gin Tonic en Cholera
Image default
Internet marketing

Vragen om te stellen aan een SEO-specialist

Als je website niet op de eerste pagina van de zoekresultaten op Google, Bing of Yahoo verschijnt, weten potentiële klanten misschien niet eens dat je bestaat. Een betere vindbaarheid in zoekmachines kan van cruciaal belang zijn om het aantal bezoeken aan een website te verhogen, wat kan leiden tot een grotere naamsbekendheid en een hogere omzet en winst.

Maar wat als je niet beschikt over de tijd en de technische expertise om de ranking van jouw site in zoekmachines te verbeteren? Dan kun je een ervaren, betrouwbare SEO-specialist inhuren.

Hier zijn essentiële vragen die je moet stellen bij het overwegen van potentiële SEO-specialisten:

Mag ik een lijst van huidige en vroegere klanten?

Een gerenommeerde SEO-consultant moet openstaan voor het delen van een korte lijst van huidige en voormalige klanten en zijn of haar contactgegevens.

Deze referenties kunnen je helpen inschatten hoe effectief de kandidaat is, en verifiëren of de persoon inderdaad aan specifieke SEO-campagnes heeft gewerkt. Klanten geven misschien geen specifieke analyses, maar ze moeten je op zijn minst kunnen vertellen of ze een positieve impact zagen op hun zoekpositie, vooral in conversies en in het winnen van een publiek, als een direct resultaat van de inspanningen van de consultant.

Hoe ga je mijn zoekmachine rankings verbeteren?

Blijf uit de buurt van SEO-consultants die niet vrijelijk hun methoden in detail bespreken. Ze moeten de strategieën uitleggen die ze zouden gebruiken om de zoekmachine ranking van een website op te voeren, evenals schatten hoe lang het realistisch zou kunnen duren om de SEO-campagne doelen te bereiken die je in gedachten hebt.

Zorg ervoor dat de kandidaat voorstel een eerste technische controle omvat van je website die bestaat uit eventuele problemen die je zoekmachine ranking zou kunnen verlagen, met inbegrip van gebroken links en foutpagina’s. Consultants moeten ook zorgen voor “on page” optimalisatie, een proces om een website zo zoekmachine-vriendelijk mogelijk te maken. Het omvat het verbeteren van de website URL en interne linking structuur, samen met het ontwikkelen van webpagina titels, koppen en tags.

Vraag consultants ook of ze “off page” SEO-strategieën bieden om de bekendheid van uw inhoud op andere websites te vergroten, vaak via blogs, social media-platforms en persberichten.

Jarenlange SEO ervaring

Toen Google sterk de nadruk legde op pagina rankings en domein sterkte – verscheen er een explosie van SEO consultants en experts. Maar dat betekent niet dat deze ‘SEO-experts’ weten wat ze doen. Met Google’s honderden algoritme ranking factoren die dagelijks toenemen, kan wat jaren geleden werkte, schadelijk zijn in de online wereld van vandaag. Een top SEO expert zal weten wat er veranderd is en zij weten dit alleen door de vele jaren van ervaring met wat werkt en wat niet werkt. Lees hier meer over Up Agency.

https://ralfvanveen.com/