Gin Tonic en Cholera
Image default
Marketing

Verbluf jouw klanten met een 3D animatie

Verbluf jouw klanten met een 3D animatie

Je kent het vast wel, je probeert iets uit te leggen aan iemand, maar het blijkt lastig om dit echt goed over te brengen op de ander. Misschien heb je een geavanceerd product, ingewikkelde dienst of houdt jouw bedrijf zich bezig met complexe materie. Dan werkt het veel beter om het niet te vertellen, maar het te laten zien aan. Wanneer mensen zien wat je probeert te vertellen begrijpen ze je verhaal veel beter en langer en minimaliseer je de kans op ruis. Geef jouw verhaal dan ook letterlijk en figuurlijk een extra dimensie en laat een 3D animatie maken. Naast dat een 3D animatie ongekende mogelijkheden geeft is het ook dé kans om jouw doelgroep omver te blazen en indruk op te maken.

De voordelen van een 3D animatie

Een 3D animatie laten maken heeft een aantal interessante voordelen. Het grootste voordeel is dat je bij een 3D animatie controle hebt over letterlijk alles. Voorwerpen, licht, textuur, weer, camerahoeken… alles kun je beïnvloeden en precies zo krijgen als je wilt. Hierdoor zijn er ongelimiteerde mogelijkheden om jouw verhaal te vertellen of jouw product te laten zien. Hierdoor kun je dingen laten zien waar je met een normale camera nooit bij zou komen, zoals een doorsnede van je product, een explosieschets, of dat ene kleine moertje dat diep verstopt zit, maar extreem belangrijk is voor installatie. Dat maakt dat 3D animaties glashelder zijn. Daarnaast is een 3D animatie maken echt een vak apart. Waar je bij een video nog weg kunt komen met de camera van jouw telefoon is dit bij 3D animatie absoluut niet het geval. Door een 3D animatie te laten maken zorg je voor unieke content die je jouw doelgroep kunt aanbieden, kunt aankleden zoals jij dit wilt, en jouw verhaal of product glashelder kunt uitleggen. Het zogenaamde ‘WOW!-effect’.

De mogelijkheden van een 3D animatie

Geen één 3D animatie is hetzelfde en er zijn verschillende soorten en smaken om een 3D techniek toe te passen. Zo kun je 3D elementen combineren met echte beelden, wat jouw video een enorme boost kan geven. Ook voor product visualisatie is 3D een perfecte oplossing, vanwege de complete ontwerpvrijheid en het niet afhankelijk zijn van camerahoeken en andere externe factoren. Je kunt ook een 3D animatie laten maken in de vorm van een 360 graden animatie, ook wel virtual reality animatie genoemd. Met deze vorm kun je jouw doelgroep een nóg intensere beleving bieden en ze compleet onderdompelen in een andere wereld. Je kunt 3D animatie echter ook toepassen in de echte wereld, bijvoorbeeld in de vorm van projection mapping. Dit is het projecteren van animaties op een fysiek object. Misschien ken je het wel van het kasteel in Disneyland.

Een 3D animatie laten maken

Een 3D animatie maken is een vak apart. Daarom doe je er goed aan om een professioneel bedrijf in te schakelen die hier ervaring mee heeft, zoals 3D animatiestudio ZoomWorks. Hun team van online marketeers en audiovisuele specialisten heeft ruime ervaring met het maken van 3D animaties en heeft al vele klanten verblijdt. Benieuwd naar welke 3D animaties zij al hebben mogen maken? Neem dan eens een kijkje op de website van ZoomWorks of neem contact met ze op. Ze helpen je graag verder.

https://zoomworks.nl/3d-animatie-laten-maken/

Gerelateerde artikelen

De kracht van 3D reverse engineering

Gebruik de kracht van animatie