Gin Tonic en Cholera
Image default
Eten en drinken

Importeur levensmiddelen

Een importeur levensmiddelen houdt zich bezig met het importeren van levensmiddelen buiten Nederland. Voorheen waren dit vooral uit Europese landen en de Verenigde Staten maar tegenwoordig importeren we uit veel verschillende landen.

Import uit Arabische landen

Vooral de import uit Arabische landen is toegenomen naar mate we bekend zijn geworden met de gerechten. Natuurlijk hebben we in Nederland ons eigen varianten van de gerechten maar er worden nog steeds wel voor een grote gedeelte dezelfde ingrediënten gebruikt. Couscous is bijvoorbeeld een bekend gerecht die we in Nederland ook vaak zelf maken maar er zit wel een groot verschil in met de originele couscous zoals ze het zelf in Marokko maken. Dit is het geval met veel gerechten die iets aangepast zijn om een beetje bij ons eigen cultuur te passen.

Import uit Azië

Uit Azië importeren we ook veel tegenwoordig en zijn we allemaal bekend met diverse Chinese en Japanse gerechten. Een importeur levensmiddelen richt zich dan ook meestal op een gebied zoals Azië of Arabische landen. Er zijn namelijk zoveel Aziatische levensmiddelen dat in Nederland verkocht worden dat import alleen hiervan een grote project is. We zien dan ook in steeds meer steden kleine winkels dat Aziatische levensmiddelen verkopen en in Den Haag zit er zelfs grote supermarkt.