Gin Tonic en Cholera
Image default
Marketing

Gebruik de kracht van animatie

Gebruik de kracht van animatie

Wil jij jouw boodschap op een duidelijke, krachtige en effectieve manier overbrengen op jouw doelgroep? Doe het met een animatie! Bij een animatie word je namelijk gedwongen om tot de kern van je verhaal te komen en alle ‘overbodige’ informatie te schrappen. Een goede animatie duurt namelijk nooit langer dan twee minuten. De kracht van een animatie ligt dan ook bij het uitleggen van (complexe) boodschappen op een simpele, heldere en creatieve manier.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Een cliché, maar dat maakt het niet minder waar. Met een animatie kun je hetzelfde, en vaak zelfs nog meer, vertellen dan een lang verhaal. En dat onder de twee minuten! Ook wordt de drempel een stuk lager voor mensen wanneer ze een kort, visueel filmpje kunnen bekijken. Daarnaast zijn er manieren om jouw animatie zo in te steken dat deze ook goed te begrijpen is voor anderstaligen of laaggeletterden. Een animatie laten maken doe je dan ook het beste bij een professionele animatiestudio, zoals ZoomWorks. Professionele partijen weten namelijk als geen ander hoe ze jouw animatie het beste kunnen afstemmen op jouw doelgroep en hun wensen en behoeften. Zodat er uiteindelijk niet alleen een mooie animatie ligt, maar jouw doelgroep op de juiste manier wordt aangesproken en jouw animatie zijn doel bereikt.

Het proces van een animatie laten maken

Wanneer je een animatie laat maken bij animatiestudio ZoomWorks vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats. Hun online marketeers willen alles van je weten. Want hoe meer informatie ze van jou krijgen, hoe beter ze een eerste voorstel kunnen maken. In dit voorstel staat een beknopte omschrijving van het project, een aantal voorbeelden en een prijsopgave. Wanneer jij enthousiast bent over dit voorstel werken de tekstschrijvers van ZoomWorks jouw boodschap uit tot concreet verhaal. Dit gaat vaak een paar keer over en weer totdat er een stevige basis staat. Daarna ligt de focus op het ontwikkelen van een specifieke stijl voor de animatie, geheel in lijn met de algehele huisstijl van jouw organisatie. Wanneer het verhaal en de stijl staan werkt ZoomWorks dit uit tot een soort stripverhaal, waarbij je een goed beeld krijgt van de uiteindelijke animatie. Ben je enthousiast? Dan brengen de animators jouw verhaal tot leven! Met als resultaat een unieke animatie die aansluit op jouw identiteit, de doelgroep én het gestelde doel.

Jouw animatie laten maken door ZoomWorks

ZoomWorks heeft veel ervaring in het maken van animaties voor hun klanten. Bel ze gerust om eens te praten en te kijken wat ze voor jou kunnen betekenen. Ze komen gegarandeerd met input en creatieve ideeën, want iedere animatie is weer uniek en dus een uitdaging. En die uitdaging, die gaan ze graag aan!

https://zoomworks.nl/animatie-laten-maken/

Gerelateerde artikelen

Verbluf jouw klanten met een 3D animatie

De kracht van 3D reverse engineering