Gin Tonic en Cholera
Image default
Zakelijke dienstverlening

Emoties oproepen met animatie video’s

Emoties oproepen met animatie video’s

Emoties zijn enorm krachtig. Het woord “emotie” betekent letterlijk “dat wat ons in beweging zet”. Als marketeer kun je emoties gebruiken om je doelgroep aan te zeten tot een bepaalde actie. Animatie video’s blijken hiervoor een waardevol instrument. De volgende emoties kun je in animatie video’s relatief eenvoudig oproepen.

Geluk

Als iemand naar je glimlacht, lach je vanzelf terug. Zelfs als het een onbekende is. Animaties die een blij en gelukkig gevoel oproepen, gaan daardoor snel viral. Dat zorgt voor een positieve merkbeleving.

Trots

Wie trots op zichzelf is, voelt zich gelukkig. Dus als jij er in je animatie in slaagt te laten zien hoe jouw product of dienst iemand trots zal maken, schieten je verkoopcijfers omhoog.

Angst

Niet alle emoties zijn positief. Soms is het juist een negatieve emotie die iemand in beweging zet. Laat in je animatie video zien dat je snapt waar de klant bang voor is en biedt een oplossing aan.

Onzekerheid

Onzekerheid is nauw verwant aan angst, maar net eventjes wat minder intens. Het laat je kijker denken over “wat als”. Hij of zij verzint allerlei scenario’s, en jouw product kan de oplossing zijn.

Honger

Is honger een emotie? Geen idee. Maar: “zien eten is doen eten”. Laat heerlijk eten zien en de kijker krijgt vanzelf trek.

Verrassing

Door de kijker van je animatie te verrassen zet je hem niet meteen aan tot je call-to-action. Maar door onverwachts uit de hoek te komen zorg je wél dat je boodschap blijft hangen. Ook animaties laten maken? Kijk snel op de website van Donker Media.