Gin Tonic en Cholera
Image default
Bedrijven

Cardio apparaat voor thuis

Verschillende cardioapparaten voor thuis

Wanneer je een cardioapparaat voor thuis wilt aanschaffen zijn er natuurlijk veel verschillende mogelijkheden. Je kunt uit een loopband, crosstrainer, hometrainer of roeitrainer kiezen. Maar welk apparaat geeft nu een goede workout en waar moet je rekening mee houden als je een cardioapparaat gaat bestellen. In dit artikel willen we je deze informatie geven

Het verschil tussen de cardioapparaten

Wanneer je all eerder genoemde cardio apparatuur met elkaar vergelijkt dan valt het direct op dat ze ook verschillende spieren trainen. Ten eerste is er de meest bekende cardioapparaat de hometrainer. We kunnen met de hometrainer vooral onze beenspieren trainen en dit alles met een minimale belasting. Perfect voor mensen die moeten revalideren of zonder veel belasting wat kilo’s willen kwijtraken. Dan is er vervolgens de loopband die natuurlijk vooral erg populair is bij hardlopers. Deze workout op de loopband is al een stuk zwaarder en naast de beenspieren zul je hier ook buikspieren, rug en armspieren gebruiken. De crosstrainer is de perfecte mix van de loopband en hometrainer. Minder belastend dan de loopband en zwaarder dan de hometrainer. In veel sportscholen is dit niet voor niets de meest populaire cardioapparaat. Tot slot de roeitrainer die echt voor buik, benen, borst en armen is bedoeld. Niet eenvoudig en zware belasting maar wel een uitstekende workout.

En om af te vallen?

Om echt af te vallen moet de belasting niet te zwaar zijn en hiervoor zal de loopband toch nog het meest effectief zijn. Wel is het dan erg belangrijk om vooral niet te hard te lopen op de loopband aangezien vet verbranden pas na 30 min op een normaal tempo zal gaan plaatsvinden. Hou je hartslag dus beneden de 135 slagen per minuut. Kun je nog praten dan is het eigenlijk goed. Interval training raden wij niet aan om op de loopband uit te voeren. De loopband moet ook nooit onder een helling worden geplaatst om blessures te voorkomen.

https://www.flowfitness.com/nl/

Gerelateerde artikelen

Marie Jo Swim РDe mooiste badpakken en bikini’s!

Bedrijfsvideo laten maken van hoge kwaliteit?

Rijschool Winschoten, Groningen: 123Volgas