Gin Tonic en Cholera
Image default
Kunst en Kitsch

Beeldend kunstenaar en tuinarchitect: Op zoek naar een nieuw wereldbeeld

Een beeldend kunstenaar heeft meestal een visie over het leven en de wereld waar vanuit hij of zij kunst maakt. Het kunstenaarsduo Huub en Adelheid Kortekaas heeft de visie om een nieuw wereldbeeld te creëren, wat tot uiting komt in een universele vormentaal die ze samen hebben ontwikkeld. Een voorbeeld van een uiting van deze visie is De Tempelhof in Winssen. De Tempelhof, gelegen in de buurt van Nijmegen, is hun kunstenaarswoning -of zoals ze het zelf noemen hun laboratorium- en de verwezenlijking van hun artistieke zoektocht. Het gebouw en de omliggende beeldentuin zijn volledig opgebouwd in deze bijzondere vormentaal die door de beeldend kunstenaars ‘Quantum Art’ wordt genoemd. 

Hoe een beeldend kunstenaar en een tuinarchitect samen een nieuwe beeldtaal creëren 

Deze kunstenaars zijn een van oorsprong beeldend kunstenaar en tuinarchitect die sinds de jaren ’60 samen als kunstenaarsduo diverse kunstwerken in binnen- en buitenland hebben gerealiseerd. Ze braken als kunstenaars in 1970 door met hun Engelhart-stoel, een prachtig ontwerp wat gebaseerd is op organische plantvormen. Huub en Adelheid delen een gemeenschappelijke zoektocht naar een nieuwe beeldtaal die universeel is. In hun beeldtaal is het kiemplantje het belangrijkste symbool dat staat voor het verlangen van de mens om te groeien tot de persoon die hij of zij in werkelijkheid is. Spiritualiteit speelt een belangrijke rol in hun werk, evenals relaties tussen mensen. Dit komt op speelse wijze tot uiting in hun werk. 

Wilt het werk van deze kunstenaars in het echt bewonderen?

Als u benieuwd bent naar de werken van beeldend kunstenaar Huub en Adelheid Kortekaas en u deze graag een keer van dichtbij zou willen zien, dan kunt u De Tempelhof in Winssen bij Nijmegen bezoeken. De Tempelhof is ook te huur als kleinschalige vergaderruimte of brainstormlocatie. Op de website van het kunstenaarsduo vindt u alle contactgegevens evenals informatie over hun andere projecten of de kunstwerken die u kunt kopen. 

https://huubenadelheid-kortekaas.nl/nl/